luni, 2 aprilie 2012

Interviu în WonderNet

WonderNet este locul în care Alice Diana Boboc a adunat locuri, oameni, întâmplări, idei pe care oricine le-ar include în categoria minunilor naturii ori ale naturii umane. Alice are talentul şi determinarea de a le descoperi şi ni le împărtăşeşte cu generozitate.


În WonderNet se desfăşoară o campanie Most Wanted Blog denumită "Dincolo de bloguri vorbeşte viaţa" în cadrul căreia au apărut o serie de interviuri cu oameni care au făcut din blogging pasiune şi artă. De aceea am fost mai mult decât onorată de invitaţia de a răspunde la câteva întrebări într-un dialog online pe care îl redau în cele ce urmează:




Bună ziua, Carmen! Bine ai venit în WonderNet şi îţi mulţumesc pentru că ai acceptat să îmi răspunzi la interviu!

Bine te-am găsit, pe tine şi pe cititorii noştri! Mulţumesc pentru prezentarea plină de căldură. Invitaţia ta mă onorează şi mă bucură în egală măsură.

Cu mare drag! Să începem deci...Care a fost ideea de la care a luat naştere Blogul cu Poezele? Dar blogul Din aburi de cafea?

Blogul cu poezele a început cu o cafea. Aveam un caiet cu poezii, nu mai scrisesem de câţiva ani. Am cunoscut pe un chat câţiva tineri şi adolescenţi. Din vorbă în vorbă s-a întâmplat să le dedic o poezie despre cafea, le-am arătat-o şi le-a plăcut. Am vrut să le arăt mai mult. Câţiva dintre ei aveau deja bloguri şi scriau cu mult talent. Ideea a venit firesc.
Din aburi de cafea a apărut din dorinţa mea de a scrie în proză pe diferite teme. N-am vrut să amestec cele două genuri, iar platforma blogger nu mi-a oferit o altă variantă.

Cum ai putea descrie blogurile în câteva cuvinte?

Numele blogului cu poezele e descrierea succintă. E o adunătură de texte în versuri scrise sau traduse în română de mine în ceva mai mult de jumătate din viaţa mea. Şi probabil că o reflectă destul de fidel.
Din aburi de cafea... au ieşit diferite idei...

Pe ce siteuri îţi promovezi blogurile?

M-am înscris pe mai multe siteuri de promovare, dar nu sunt forte activă. Ajută puţin şi Facebook şi mai mult bloggingul interactiv. Acesta din urmă e şi sursă de idei.

Bloggingul ţi-a adus prieteni?

Mulţi şi de calitate, oameni pe care îi admir pentru inteligenţă, talent, creativitate, pasiune.


Ce bloguri accepţi în blogroll?

N-am făcut niciodată link exchange. Înscriu în blogroll bloguri care mă ating şi pe care le-aş recomanda cu drag. Cele mai multe sunt tot bloguri cu poezie sau bloguri de autor.

Ştiu că toate postările sunt importante, dar totuşi... pe care o consideri ”cea mai cea” de pe fiecare blog in parte?

Nu pot să aleg. Am pus la unele poezii o etichetă: preferatele mele. Sunt vreo 60. Pe aburii de cafea e cam la fel... Să spunem că cele patru fragmente de poveste îmi sunt dragi pentru că am încercat altceva decât scriu de obicei.

Despre ce poveste este vorba?

E o introspecţie în două suflete care se recunosc deşi nu se întâlniseră niciodată înainte.

Pare un subiect foarte interesant şi-l voi urmari. Dar ce părere are familia despre această pasiune? Îţi mai rămâne timp şi pentru a-l petrece împreună cu cei dragi?

Îmi rămâne timp şi pentru blogging după timpul petrecut cu cei dragi.
Scriu versuri aproape oricând, indiferent dacă am alte activităţi domestice. Am scris în timp ce spălam parchetul, în timp ce găteam sau călcam rufe. Pe blog postez când pot să mă rup de activităţile mai prozaice ale unei zile obişnuite.

Ce planuri de viitor ai în blogging?

Nu cred că planurile mele de viitor în blogging includ schimbări. Orice poezie pe care o voi scrie va fi şi pe blog. În planurile mele de viitor este inclusă o carte cu poezele. Nu ştiu când, dar va fi.

Mult succes cu acest proiect! Și inspiraţie în condei! O ultimă întrebare..... Ce sfaturi oferi celor nou-veniţi în marea familie a bloggerilor?

Din reţeta unui blog pe care l-aş urmări cu plăcere şi interes n-ar trebui să lipsească pasiunea şi calitatea. Sunt cele două ingrediente fără de care nu se poate face mai nimic. La fel originalitatea şi onestitatea pentru că bloggingul presupune creativitate, dorinţa de a exprima gânduri sau emoţii, de a reflecta preocupări, de a promova activităţi personale. Şi răbdarea pentru că vizibilitatea unui blog creşte încet.

Carmen, acestea au fost întrebările mele şi vreau să îţi mulţumesc pentru amabilitatea cu care ai răspuns la ele. Iar acum, la finalul interviului, îţi doresc succes în continuare şi cât mai multe şi mai inspirate muze! O seară minunată și te aştept cu drag să revii în WonderNet!

Eu mulţumesc pentru invitaţia de a intra în casa ta virtuală şi pentru faptul că mi-ai dat posibilitatea să-mi împărtăşesc gândurile! Mulţumesc şi pentru caldele urări şi îţi doresc de asemenea succes şi numai bine! O seară senină cu gânduri luminate!

4 comentarii:

  1. Minunate răspunsuri ai dat , Carmen ! Ai două bloguri frumoase . Îmi pare rău că nu te-am descoperit mai devreme !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc! E bine oricând, te aştept să mai treci:)

    RăspundețiȘtergere
  3. mă bucră mult să aflu că ai decis publicarea cărţii tale pentru că, deşi ne ştim doar de puţină vreme, chiar meriţi aceasta.
    felicitări pentru interviu, mi-a făcut plăcere să îl recitesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc, psi... Mereu par să apară alte priorităţi, dar voi publica. Îmi doresc prea mult ca să n-o fac:)

    RăspundețiȘtergere