luni, 17 noiembrie 2014

Copiii noştri


Fac parte din generaţia cea mai numeroasă a acestui popor, din generaţia decreţeilor. Suntem cei pe care schimbările din 1989 i-au găsit curaţi sufleteşte.

Am doi copii, o fiică în vârstă de douăzeci de ani şi un fiu de şaisprezece. Fiica mea a votat pentru prima dată în alegeri prezidenţiale. Pentru prima dată familia mea a avut trei votanţi. În 2016, la alegerile parlamentare vom fi patru. Prieteni şi colegi de aceeaşi vârstă cu mine au mers însoţiţi la vot de copiii lor trecuţi de vârsta majoratului.

Eu spun că i-am crescut bine. Că, în sfârşit, viitorul arată altfel, că putem spera.

4 comentarii:

  1. Cu siguranță votul de ieri a fost unul istoric. Tinerii au înțeles că avem nevoie de ei, si-au asumat riscul unei decizii pe termen lung. Și-au făcut auzite vocile dar nu scandând numele vreunei formații de muzică, ci cerându-și drepturile cetățenești. Ai dreptate, credcă totuși ne-am făcut datoria de părinți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Copiii noştri sunt încă nepătaţi de minciună şi hoţie, au avântul neajustat de căderi. Îi mai păzim puţin din umbră... :)

      Ștergere
  2. Bravo! Felicitări! Eu am validat un vot ultima oară în 1996, apoi dezamăgirea a fost cruntă. Mi-am promis că nu voi mai vota decât atunci când Kărluţa va împlini 18 ani şi când vom merge împreună la vot, adică în 2019. În acest noiembrie nu am mai putut să îmi anulez votul, am votat pentru un viitor european.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc, Adrian! La următoarele alegeri prezidenţiale, deci, ni se alătură şi Kărluţa. :)

      Ștergere